Международният конкурс „КАРСТ ПОД ЗАЩИТА – ДАР ЗА ПОКОЛЕНИЯТА” се организира от Експерименталната лаборатория по карстология на Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН и Фондация Център по карстология „Владимир Попов”.

Изданията на конкурса се осъществяват в партньорсто с различни институции и организации: ЮНЕСКО, БАН, Министерство на науката и образованието, Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато”, Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” - Шумен, Национален музей „Земята и хората” - София, Национален природонаучен музей - София, Научно-методическо списание „ГЕОграфия `21”, „Златна Панега цимент” АД („Титан” България), Университет на Ямагучи и Квази-национален парк Акиоши в Япония, СНКО „Моравски крас” и Управление на пещерите в Чешката република, Управление на ландшафтните паркове във Воеводство Шльонск - Полша и др.

Конкурсът остава отворен за нови партньори и спомоществователи. За контакти и предложения, моля ползвайте посочените адреси за контакт.

Благодарности

Изказваме искрена благодарност на организаторите на конкурса за техния безкористен труд, както и на нашите партньори и спомоществователи за тяхната подкрепа.
Благодарим на всички участници в конкурса за тяхното достойно представяне и за завладяващата емоционалност в творбите им. Искрено се надяваме, че карстът ще продължава да ги вдъхновява.
Дължим специална благодарност на всички членове на международното жури за проявената отговорност и висок професионализъм при класирането на конкурсните творби.